luni, 29 octombrie 2012

De ce bea romanul atata alcool

... aaaa, pai ii trebuie un motiv ?!
Da... dar nu duce lipsa de motive, ele asteptand in umbra un moment de slabiciune si tusht se transforma in shoot-uri.

 Taranul
 Se trezeste dimineata si baga un gat de tuica ... asa... in loc de cafea si de Colgate. Acum, cu respiratia proaspata si maselele macinate de la gradele tuicii isi saluta nevasta ' -Fa io am plecat sa lucru' isi ia sapa in spinare tuica si pleaca la camp. Odata ajuns se aseaza in capu' locului si mai ia un gat de 'spor la treaba' apoi isi scuipa in palme si isi incepe munca. Pana aici nici un motiv de baut.... asta cred oamenii normali dar nu, el a luat un gat de tuica dimineata ca sa nu isi sarute nevasta, si apoi a mai luat unul la camp ca sa uite cat are de sapat. Pentru el ziua abia a inceput : o sa mai ia cateva gaturi cand o sa ajunga acasa si o sa o vada pe nevasta-sa ca iese din, porumbul din gradina, fara porum in mana  si pe Ion facand acelasi lucru cu bratul plin de porumb dar.. fara pantaloni. Apoi o sa bea iara in pauza dintre bataia a 2 a si a 3 a aplicata nevestei.
Inainte de culcare mai trage o dusca sa uite de ce a batut-o pe nevasta-sa.

Taranca
Ea bea in primul rand ca sa aiba forta de munca. Nu vrei sa stii cat munceste o femeie in gospadarie la tara fara sa punem la socoteala zilele in care barbatul o i-a la camp si o munceste mai ceva ca pe iapa inhamata la plug, sau zilele cand taranul vine suparat din birt si ii indreapta oasele si ii controleaza maselel. Apoi are si ea motivele ei de suparare ca vaca a fatat iar un bou si ei ii era de ajuns ala langa care se culca noaptea, ca purceaua a fatat doar purcele si avea si ea nevoie de un porc viril in curtea casei.

Oraseanul
Spre deosebire de taran, acest stereotip consuma alcool ori de cate ori nevasta nu este prin preajma.
Bea atunci cand afla ca nevasta e gravida, bea atunci cand isi anunta parintii si socrii ca nevasta e gravida, bea atunci cand le spune prietenilor ca va fi tata si bea si atunci cand prin preajma exista o sticla cu grade si el isi aduce aminte ca o sa fie tata. Aceste 9 luni reprezinta singura perioada in care nevasta e fericita ca barbatul bea... de fapt pentru motivul pe care 'porcul il are' (-ce tata o sa aiba copilul meu , ce mandru e , cata fericire). Dupa nasterea progeniturii oraseanul are alte motive... noi ... sa bea

Patronul
E cel mai predispus acestui viciu. El bea pentru ca nevasta a fugit cu asociatul lui, pentru ca afacerea ii merge prost, pentru ca statul il impoziteaza prea mult, pentru ca nu este inca in top 300 Capital, pentru ca majoritatea clientilor uita  sa ii plateasca, pentru ca in loc de frizeria de oua pe care o are trebuia sa se fi bagat in alta afacere, pentru ca organele de control nu iau spaga... asta daca nu este  din Romania.

Adolescentul
El nu bea alcoolul decat cu un scop sa aiba ce povestii prietenilor la scoala.
La el nu conteaza ce e, alcool sa fie. Si ca si cand ficatul lui e shaker baga Polar, stinge cu bere, si ii pune cep de vin . Si a doua zi la scoala :
-bah am baut aseara....
-aaa ce?
-vodca si...
-si ce... si ce...?
-nu mai stiu frate?

Adolescenta
Nu am descoperit inca un motiv viabil dar pozele cu femei bete sunt cele mai tari.


Soferul
Bea de fericire ca nu plateste Rovinieta de pomana si degeba, ca drumurile sunt bune si ca se circula incredibil de bine in tara asta  fara ambuteiaje.
Glumeam el bea de fapt ca sa doarma pana ajunge acasa si sa nu vada prin ce chinuri trece masina lui pe drumurile tarii.

Alcoolicul
El bea intotdeauna de suparare.
S-a apucat de baut dintr-o prostie ... vuiau stirile pe la televizor cum ca :
-un pahar de vin rosu pe zi pastreaza sanatatea inimii ... (si a baut 2... sticle pe zi pentru o inima si mai sanatoasa);
-daca bei Sange de Taur nevasta va fi 'multumita' sau satula (a baut si el da... nu are nevasta);
-o halba de bere are aceeasi valoare nutritiva ca 2 fripturi si o ciorba ( a baut si el 2L.... inainte de fiecare masa);
-un pahar de tarie pe zi intareste sistemul imunitar (pentru ceva atat de intarit a baut si el 3 pahare de 3 ori pe zi... acum nu i-se mai intareste nimic)
Deci societatea naste alcoolici. Mare atentie la sfaturile medicilor.

Un comentariu: