marți, 23 octombrie 2012

A fost odata... si mai este si azi...


Dragii Bezelei, trageti-va aproape de soba, sa va spuie bunicu o poveste...

A fost odata o imparatie care se numea Romania. Si avea imparatia asta un rege tare ca piatra, puternic ca un urs si cu urechi mari si clapauge. Regele Ceausescu, caci asa se numea, conducea regatul cu o mana de fier si ii pedepsea pe cei care nu dadeau ascultare poruncilor sale. Cu toate ca imparatia prospera si nu ducea lipsa de nimic, nu platea biruri si taxe altor imparatii, supusii erau tare nefericiti pentru ca aveau ratii si nu erau lasati sa faca ce vor

ei (sa leneveasca, sa piarda timpul cu mandrele prin birturi, sa jefuiasca s.a.m.d.)
Vazand ca poporul nu mai este de partea regelui boierii Iliescu si Roman au hotarat sa il alunge pe rege si pe vrajitoarea de imparateasa,si sa ii fure tronul. Mintind poporul au reusit sa il linseze pe rege si sa preia ei scaunul.
Incepand de atunci poporul a fost foarte fericit pentru ca acum putea face orice chiar mai multe decat ar fi vrut (au inceput sa jefuiasca, sa isi omoare timpul prin birturi, sa mearga la serate si sa nu mai munceasca ogoarele care ii hraneau). Astfel taxele au crescut atat de mult ca nu le mai ajungeau banii de pe o zi pe alta.
Regele Iliescu, care era acum la conducerea regatului, era avid dupa putere si nu il interesa ca argatii si boierii de la curte furau din visteria imparatiei. Acestia au furat pana cand visteria s-a golit si regii au inceput sa fie schimbatiunul dupa altul. Nimeni nu era demn de scaunul imparatiei . Regatul a inceput sa saraceasca, poporul s-a imbolnavit, iar imparatia avea datorii tot mai mari la regatele vecine de unde se tot imprumuta.
Acum imparatia are un rege cu un trecut 'glorios', un om atat de destept incat a reusit sa vanda toate barcile cu panze pe care le avea regatul si nimeni sa nu observe.
Si avea Imparatul Base doua fete una frumoasa ca o noapte geroasa iarna iar cealalta desteapta *ca Claudiu Raducanu . Fiica cea mare se inhaitase cu un cantaret de curte Pedestrasul Bodo, iar regele sa alina doar la gandul ca o avea alaturi pe fiica cea mica  frumoasa din cale afara si foarte iscusita in tainele mintii cu o vorba atat de dulce ca te imbolnaveai de diabet daca o ascultai prea mult. Fiica cea mica ii calca pe urme tatalui, si dupa ce se scolii in regat pe la cei mai buni dascali, merse si la reunirea regatelor sa faca cinste imparatiei. Si toti se minunau de mintea iscusita a mezinei.
La palat incepuse sa se perinde tot felul de oameni: Oierul Becali, om cinstit cu frica lui Dumnezeu, Teparul Patriciu, care a falimentat trasurile adhoc, Guralivul DD, care se posta in piata centrala si nu mai contenea cu stirile lui senzationale, Femeia Cocos si piticul Boc dadeau spectacole de circ ambulant.
In tot acest timp la palat oamenii din garda veche incepura sa puna la punct un plan diabolic prin care sa il mazileasca pe regele Base. Cu toate ca au incercat toate marsaviile pentru a il da jos pe hot, Boierul Plagiator Ponta si argatul acestuia Adormitul Crin au reusit doar sa se faca de ras in fata poporului, si sa ingroape imparatia si mai mult.
Si astazi imparatia are ceea ce merita, este condusa de alte regate.
Dar totusi s-a schimbat ceva ... Daca  inainte cand nu se plateau 'roviniete' si accize la  'fan' caii, trasurile, saretele si calestile boierilor nu aveau de suferit din pricina drumurilor imparatiei , astazi caii isi pierd potcoavele, trasurile fac pana iar calestile zac rasturnate in santuri din cauza gropilor...iar regii asfaltului se imbogatetsc.
As' incaleca pe-o sa da... mi-au furat-o!

4 comentarii:

  1. Draguta povestea ta dar, imparatia si regatele nu presupun democratie,care exista in realitatea zilelor noastre.Asa ca, poporul isi merita soarta inzecit.Pacat de oamenii care au murit ca noi, idiotii "democrati" sa avem libertatea sa spunem ce nu spunem azi..

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Asa este dar... cum altfel ar fi fost o poveste fara imparatii si regi?!

      Ștergere
  3. am trai fericiti pana la adanci batraneti..?!:)))

    RăspundețiȘtergere